Eén niveau omhoogEén niveau omhoogEén niveau omhoogEén niveau omhoogCupi's vakantie albums

                         Klik op het plaatje
Zomer 2018 Zomer 2018, Triglav (Slovenië), Predazzo & Alpe di Suisi (Dolomieten)

Er wordt gewerkt aan de foto's.....
Zomer 2017 Sesto (Dolomiten) Virgental (Oostenrijk) 2017

Dit jaar weer 2 schitterende locaties bezocht, de noordoost kant van de Dolomieten bij Sesto, ook wel Sexten geheten, en een oude bekende, het Virgental, waar ik in 2003 een huttentocht met enkele mannen van de skigroep heb gemaakt. Sesto lag op de scheiding van de schitterende ruige Dolomieten en lieflijke almen (alpen weide) waar ik (we) weer mooie tochten heb gemaakt. Vervolgens naar een boerencampinkje in Hinterbichl helemaal achter in het Virgental.  Het weer was hier wat minder met duidelijk meer regenachtige dagen (toch een beetje Oostenrijks, denkend aan vorig jaar in Wald).  Hier 2 hoogtepunten, de  Großglockner en de beklimming van de Groß Venediger (2366m).
Ga naar Zuid Afrika Zuid Afrika 2016

Een jaar van tevoren gepland en dan is het op 26 september zover; we vertrekken voor 3 weken naar Zuid Afrika voor een wel heel bijzondere vakantie. Een land, nog steeds vol met tegenstellingen, maar ook zo veel natuur, cultuur, vriendelijke mensen, eenvoudig maar lekker eten en niet te vergeten de heerlijke wijnen. Het meest indrukwekkende deel van de natuur zijn toch wel de wilde dieren die je daar tijdens de Game Drives in de privat nature reserves en tijdens de tocht door het Krugerpark in hun natuurlijke habitat kunt spotten. Al met al een onvergetelijke vakantie.
Zomer 2016 Wald im Pinzgau en Prato Allo Stelvio 2016

Ook dit jaar weer een gedeelde vakantie waar we in Wild im Pinzgau begonnen. Op een eenvoudige maar ruime camping in het dal aan de noordkant van het natuurpark de Höhe Tauern. Mooie tochten gemaakt, zoals de Krimmler watervallen maar vaak met een verregend einde. Halverwege naar Prato allo Stelvio, dure camping met heel kleine plaatsjes. Maar waar we samen met familie de Klerk prachtige tochten hebben gemaakt, met Sölden, de watervallen van Trafoi, en de gletchers van de Punta del Lago Gelato en Cima Venezia als hoogtepunten.   

Albufeira Algarve 2015

We zijn er even tussen uit geweest, even weg uit de 'kou', wind en regen.... Na begin vorig jaar de zand-kant van de Algarve (oostelijk van Faro) bij Henk en Marga in Monte Gordo te hebben gezien, waren we nu nieuwsgierig naar de rots-kant (inderdaad, westelijk van Faro). Met eind december wordt het natuurlijk geen strand vakantie en door wat lichamelijke beperkingen ook niet echt een wandel vakantie, hoewel het weer daar bijzonder goed voor was.
Berchtesgaden 2015 Berchtesgade 2015

Dit jaar eens wat dichter bij huis, naar Berchtesgaden in uiterste zuid-oost puntje van Duitsland. Omdat dit gebied zo afwisselend is qua natuur, wandelmogelijkheden en bezienswaardigheden zijn we hier 4 weken gebleven. Behalve de schitterende (maar o zo toeristische) Königssee met zijn fraaie plekjes waar je alleen lopend (ruime dagtochten hè ;o)) of met de boot kan komen kan je in de omgeving schitterend wandelen. Hierbij zijn de wandelpaden rondom de Königssee wel erg gecultiveerd. Maar ook de zoutmijnen, het EaglesNest en het documentatie centrum zijn indrukwekkend.  
Zomertour 2014 Zomertour 2014

Nog gevarieerder deze vakantie. Via de Elzas, waar we heerlijke wijntjes hebben geproefd en door de wijngaarden hebben gewandeld, wederom naar het Grote Paradijs. Gran Paradiso blijft een geweldig mooi natuurgebied met zijn bergen, beeken, eindeloze watervallen en .... nee, dit keer geen steenbokken. Wel een hele mooie Via Ferrata waar zelfs het Italiaanse leger oefend. Ook nu weer naar Söll en met Jesca, Marcel, Mandy en Damian hebben gewandeld en met Marcel een geweldige Klettersteig gedaan. We hebben deze vakantie in het Duitse Altenahr met vuurwerk afgesloten.
Gran Paradiso en Söll 2013 Gran Paradiso en Söll 2013

Weer zo'n prachtige gevarieerde vakantie. Via Duitsland, Zwitserland en de St Bernardo pass, naar Gran Paradiso in noord/west Italië. Een schitterend natuurgebied met bergen, beeken, eindeloze watervallen en .... steenbokken. Een prachtige omgeving voor mooie dagtochten. Na 2 weken zijn we naar Söll vertrokken, waar we wederom Jesca, Marcel, Mandy en Damian ontmoet hebben. Marcel en Renko hebben in de Wilder Kaiser weer eens een heuse Klettersteig gedaan.   (nog niet gereed!)
Colosseum, Rome Rome 2012

Eind september zijn we er een lang weekend tussenuit geweest. Voor de tweede keer naar Rome. De vorige keer was in 2004 met Henk en Marga. Toevallig verbleven we weer in hetzelfde hotel: Napoleon. We hebben 2 dagen door de stad "gesjouwd" (inderdaad, alles te voet....;o) en een dagje een fiets gehuurd en samen met onze gids Lisette over de Via Appia Vecchia en langs de ruïnes van de aquducten gefietst. 
Hintersteiner see Zomertour 2012

Deze vakantie hebben we in drieën gedeeld. De eerste week waren we in Dobriach aan de Millstatter See (Kärnten, Oostenrijk). Hier heben we Jan en Anita, Jan en Jo, en natuurlijk Leo en Gerda ontmoet. Ook hebben we een bezoekje aan Claudia en Arjan gebracht. Het tweede gedeelte waren we nabij Anterselva (Dolomieten, Italië) aan de rand van een groot natuurpark Rieserferner-Ahrn. Voor het laatste deel zijn we naar Söll (Tirol, Oostenrijk) aan de voet van de Wilder Kaiser afgereisd. Hier hebben we Marcel, Jesca, Damian en Mandy ontmoet en leuke dingen gedaan.
Filzmoos 2012 Filzmoos winter 2012

Eindelijk eens een wintersport vakantie op de site. Met Jan en Anita een heerlijke week in hotel Bischofmütze. Ondanks, of wellicht dankzij, de enorme hoeveelheid sneeuw was het een bijzondere vakantie waarin niet alleen geskied maar ook veel gewandeld werd. De vele en bijzondere foto's spreken voor zich.   
Canadian Tour 2011

Tijdens onze rondreis door west Amerka in 2008 is het idee geboren voor een rondreis door het westen van Canada. Dit jaar hebben we dit gerealiseerd en zijn van 16 juli tot 12 augustus met een 4WD door voornamelijk Britisch Columbia met o.a. Vancouver Island en de Rockies van Albertha gereden. Van deze tocht, die soms adembenemend was en ons trakteerde op een overdosis aan natuur, hebben we uiteraard de nodige foto's gemaakt. Dit album geeft wel 
een goede impressie met zo'n 220 foto's. Klik hier voor een route overzicht.
Toscane 2010 Toscane 2010

Na vele jaren is het er eindelijk van gekomen, we zijn een weekje naar Toscane geweest. Na vele opties met ander vervoer te hebben beoordeeld, hielden we het voor gezien en zijn me met ons eigen RAVje gegaan. Na een overnachting bij een B&B nabij Como hebben we bij Luca gelogeerd in een kleine boerderij (Al Podere di Rosa), bij Radda in Chianti in een heuse watermolen (Ultimo Mulino, nou ja, was wel wat aan verbouwd natuurlijk) en tenslotte in een forse boerderij in het zuiden nabij Pienza (Le Checche). Uiteraard hebben we, behalve alle bezienswaardige plaatsen als Luca, Pisa, Florence, Siena en nog veel meer bekeken te hebben, ook heerlijk gegeten, gedronken en vooral genoten.   
Ga naar fotoalbum Predazzo 2009 Predazzo 2009

Ook dit jaar waren we weer op camping Valle Verde in de Dolomieten. Dit album geeft een impressie van de wandelingen en tochten die we maakten en uiteraard veel van de omgeving. Weer bijzondere mensen
ontmoet, zowel op de camping als tijdens de tochten.
Italia 2008 Italië 2008

Toch nog even een weekje er tussen uit. Wilma, Jesca en Damian naar camping Piani di Clodia bij Lazise aan het Gardameer, terwijl Marcel en Renko een Via Ferrata & Rifugio tour door de Dolomieten maakten. Gezamenlijk startpunt was Alpengasthof Eppensteiner in Navis. Zeg maar de "nachbar" van Karin en Wilfred. Dit album splitst zich in 2 delen, één met foto's uit Navis en het Gardameer en een album met impressies uit de Dolomieten.
Alle foto's staan er nu op (nou ja alle...;o) inclusief commentaar. Foto's op extra groot formaat: 1024x1024, en zijn het best te zien met een 1280x1024 scherm zonder de browser knoppenbalk (F11). 
Amerika 2008

In mei hebben wij een reis door Amerika gemaakt. Met een camper zijn we van Las Vegas naar San Francisco gereden. Niet rechtstreeks maar via vele bekende Nationale Parken zoals Grand Canyon, Zyon, Bryce Canyon, Antilope Canyon, Monument Valley, Arches, Grand Teton, Yellowstone en Yosemite. Klik hier voor een route overzicht. Voorlopig even een impressie, aan tekst en uitleg van deze reis wordt nog gewerkt. 

Predazzo 2007
Predazzo 2007

Ook dit jaar waren we weer op camping Valle Verde in de Dolomieten. Dit album geeft een impressie van de wandelingen en tochten die we maakten en uiteraard veel van de omgeving. Weer leuke mensen ontmoet, zowel op de camping als tijdens de tochten. Bijzonder waren de "Valacia Tour" samen met Hans Liebhart (kijk ook eens op www.klettersteig.de) en het neerstrijken van de Trans Alpine Tour, een mountainbike tocht van Mittenwald bij München naar Riva del Garda op onze camping.     
Predazzo 2006
Vakantie album Predazzo 2006 

Dit album geeft een impressie van onze zomervakantie bij Predazzo in de Italiaanse Dolomieten. 
We verbleven hier op Camping Valle Verde, een prachtige uitvalsbasis voor wandel- en "klettersteig"tochten 
naar de Latemar, Catanaccio (Rosengarten) en de Pale di San Martino. Wil je wat meer weten over deze populaire bergsport, kijk dan eens op de site van de NKBV (Nederlandse Klim en Bergsport Vereniging)  of op de Nederlandse Via Ferrata site.